Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@01:43:24 GMT

آسیب کرونا به اقتصاد ایران

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۲۱۷۸۸

آسیب کرونا به اقتصاد ایران

کرونا جهانگردی از دیار چشم‌بادامی‌ها بود که مهمان ناخوانده سفره اقتصادهای زیادی شد و وضعیت اقتصاد ایران را نیز متلاطم کرد و شرایطی را که پیش آورد به شدت بر محیط کسب و کار کشور و فعالیت بنگاه ها تأثیر عمیق گذاشته و باعث توقف فعالیت بنگاه ها در کشور شده است. این مساله دولت را با چند مشکل اساسی مواجه کرده که مهم‌ترین آن، سرعت گسترش این ویروس و نرخ مرگ‌ومیر مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط دولت ناچار است هم برای مبارزه با این ویروس و هم برای دوران بعد از کنترل این اپیدمی یعنی دوران پساکرونا هزینه‌هایی را متقبل شود که این خود وضعیت اقتصاد را با تلاطم همراه می کند.

البته با وجود ابعاد فراگیر تاثیر شیوع کرونا روی اقتصاد، دولت تدابیر خوبی برای کنترل و مدیریت شرایط اتخاذ کرده که نیازمند تداوم و حتی بهبود این روند است. این درحالی است که بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته و صنعتی غرب در مواجهه با بحران کرونا دچار چالش فراگیر و در ظاهر غیرقابل مهار شده‌اند. با این وجود در اینستاگرام کاربران مختلف با پیوستن به پویش کرونا(اقتصاد_ ایران به تشریح وضعیت اقتصادی کشور پرداخته اند.

تاثیر کرونا بر اقتصاد

هنوز مشخص نیست تا چه زمانی کشور درگیر ویروس کرونا باقی می‌ماند اما چیزی که مسلم است، آسیب اقتصادی شدیدی به کشور وارد شده است که در این میان اصناف مختلف را شامل می شود. به همین دلیل هم اصناف مختلف در اینستاگرام با پیوستن به پویش کرونا_اقتصاد_ایران، گلایه های اقتصادی خود را بیان کرده اند. برای نمونه محمدرضا باباخانی رییس اتحادیه چلوکباب و چلوخورش در این فضای مجازی می گوید که تمام صنوف و رسته ها به یکدیگر مرتبط هستند و الان صنفی وجود ندارد که از وضعیت راضی باشد. سیستم بازار ایران به گونه ای است که دسترنج یکساله خود را در بازار شب عید می توان کسب کرد. حالا با این وضعیت و خلوت شدن بازار، بازاری به وجود نیامد و مردم حاضر هستند شب گرسنه بمانند اما غذا از بیرون نخرند.

مرتضی افقه اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با پیوستن به پویش کرونا_اقتصاد_ایران، ویدئویی در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرده و معتقد است که شاغلان زیادی در ماجرای کرونا شغل خود را از دست داده و خواهند داد. او با بیان اینکه ابعاد اقتصادی کرونا بسیار بزرگ است از نهادهای غیردولتی می خواهد به کمک دولت بیایند. او معتقد است در ماجرای کرونا کار کارخانه های تولید محصولات بهداشتی و غذایی رونق گرفته است.

بحث دیگری که کاربران در این پویش به آن واکنش نشان داده اند، تاثیر کرونا بر بازار مسکن است که کاربران مختلف با انتشار پست هایی در این خصوص تحلیل های مختلفی ارایه داده اند و معتقد هستند که بازار مسکن به اتفاق های مختلف دیر واکنش نشان می دهد و به همین دلیل هم باید در آینده منتظر رکود بازار مسکن بود.

همچنین کاربران با دغدغه های کارگری نیز با پیوستن به پویش کرونا_اقتصاد_ایران، به اشتراک گذاری پست هایی در اینستاگرام درباره آسیب جامعه کارگری از کرونا اقدام کرده اند. برای نمونه یکی از کاربران گفته های حمید حاج اسماعیلی فعال حوزه کارگری آورده است که گفته نگرانی برای حفظ اشتغال در این شیوع کرونا بیشتر شده است و دولت باید از فعالیت بنگاه ها و از کارگران حمایت کند.

گلایه هایی از جنس کرونایی

البته دولت تدابیر خوبی برای کنترل و مدیریت شرایط اتخاذ کرده که نیازمند تداوم و حتی بهبود این روند است. برای نمونه یکی از اقدامات دولت برای کاهش آثار اقتصادی کرونا، اختصاص ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بوده است اما با این وجود برخی گلایه ها همچنان وجود دارد. برای نمونه مهوش نیکپور عضو هیات نمایندگان ادوار اتاق بازرگانی تهران و ایران با پیوستن به پویش کرونا_اقتصاد_ایران، از تصمیمات کرونایی درباره آسیب دیدگان کرونا می نویسد: دولت تاکنون هیچ بسته حمایتی برای آسیب دیدگان کرونا به صورت عملیاتی در نظر نگرفته است. در ایتالیا به افرادی که از کرونا خسارت دیده اند، وام های صفر درصد با بازپرداخت ۱۵ ساله می دهند.

همچنین اتحادیه صنف وانت بار و پیک موتوری تهران با پیوستن به این پویش در صفحه اینستاگرامی خود گلایه هایی می کنند و معتقد هستند که دولت و شهرداری از اصناف کرونا زده حمایت نمی کند. آنها اعلام می کنند که صنفشان ۴۰ هزار عضو دارد و نیازمند کمک دولت است.

اقتصاد پساکرونا

به طور قطع آسیبی که همزمان با شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد وارد شده در ماه‌های آتی بیشتر خود را نمایان می‌کند. در چنین شرایطی بسیاری از تحلیل‌گران معتقدند اگر امروز به فکر وضعیت پیش آمده نباشیم، اقتصاد دوران پساکرونا می‌تواند بحران‌های جدی را تجربه کند. به همین دلیل هم در اینستاگرام کاربران مختلف با پیوستن به پویش کرونا_اقتصاد_ایران، تحلیل های مختلف در این خصوص ارایه داده اند. برای نمونه یکی از کاربران اینستاگرام با انتشار ویدئویی از صحبت های محمدحسین ادیب عضو بازنشسته گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان تحلیل او را درباره وضعیت اقتصاد ایران در پساکرونا به اشتراک می گذارد.  

برچسب‌ها کرونا اشتغال زایی اینستاگرام پروندهٔ خبری پویش اجتماعیِ سهم من در کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا اشتغال زایی اینستاگرام کرونا اشتغال زایی اینستاگرام وضعیت اقتصاد برای نمونه گلایه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۲۱۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند

بهروز محبی نجم‌آبادی درباره شرایط اقتصادی کشور و اصلاح سیاست‌های ارزی دولت اظهار کرد: در کشور در حوزه ارزی نیاز‌های کاذب و واقعی داریم و دولت باید تمرکز خود را بر نیاز‌های واقعی بگذارد و اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره نزند. ما باید با تهاتر و استفاده از سایر ارز‌های کشور‌هایی که از نظر راهبردی با ما ارتباط دارند و سایر شیوه‌هایی که داریم تلاش کنیم نیاز واقعی به ارز را کاهش دهیم.

وی ادامه داد:با صادرات ویژه و تولید صادرات محور تلاش کنیم که ارز آوری را در کشور به صورت جدی پیگیری کنیم و اگر این اتفاق عملی شود، قطعا نیاز واقعی به ارز کاهش پیدا می‌کند و ما می‌توانیم به راحتی پاسخگوی نیاز‌های کشور باشیم.  

منتخب مردم سبزوار برای مجلس دوازدهم افزود: تا زمانی که نگاه سرمایه‌ای به ارز داشته باشیم و افراد ارز را مانند یک کالا مبادله کنند و عرضه و تقاضا تعیین تکلیف کنند همین مشکلات وجود خواهد داشت؛ بنابراین مسئولان ما باید بدانند که در بحث ارز باید تلاش کنیم قانون مالیات بر عایدی سرمایه را به نتیجه برسانیم. در این زمینه  شورای نگهبان می‌تواند کمک کند که در همین مجلس این موضوع را به نتیجه برسانیم.

محبی تاکید کرد: قانون مالیات بر عایدی سرمایه مشکلات ما را حل خواهد کرد. این قانون باعث می‌شود که نقدینکی به جای آن که به سمت سوداگری ارز رود به سمت تولید برود. تا زمانی که تولید در کشور به صورت جدی سود آوری برای مردم نداشته باشد قطعا رفتن به سمت دلالی ارز و سایر مشکلات در این حوزه وجود خواهد داشت و این‌ها همه ما را دچار مشکل خواهد کرد  و اقتصاد و شاخص‌های اقتصادی ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • تمدید طرح یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ؟!
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای شعار سال تدوین شد
  • بررسی یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ
  • دولت بسترساز جهش تولید است
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • ببینید | اولین واکنش معاون ابراهیم رئیسی به خبر فشار دولت بر شرکت‌های اقتصاد دیجیتال
  • کاهش رشد نقدینگی به تنهایی موجب مهار تورم نخواهد شد
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند